Wat is Homies?

Een slim alarmapparaat met sensoren voor brand en inbraak, dat bij een alarm niet alleen een sirene laat horen, maar tegelijk ook een appje stuurt naar jezelf, vrienden en buren in jouw Homies chatgroep. Degene die het dichtst bij is kan dan direct kijken wat er aan de hand is en indien nodig 112 bellen.

Waarom is Homies zo voordelig?

Homies maakt gebruik van de slimme en innovatieve techniek. Een inbraak- en brandalarm, dat tegelijk buren, familie, vrienden en jezelf waarschuwt via een appje. Daardoor is geen duur beveiligingsbedrijf nodig. Bovendien werkt Homies zonder dure en privacy-gevoelige camera’s, maar met slimme sensoren.

Welke onderdelen zitten standaard in het pakket?

In het Homies Alarm Pakket zitten 1 basisstation, 2 deur-raamcontacten, 1 bewegingsmelder, 1 rookmelder en 2 afstandsbedieningen.

Kan ik mijn Homies Alarm uitbreiden?

Ja, dat kan! Je kunt een deur-raamcontact (€ 20,-), bewegingsmelder (€ 28,-), rookmelder (€ 28,-) of afstandsbediening (€ 10,-) bijbestellen. Je kunt dit doorgeven als wij je bellen voor je installatie-afspraak. Weet je het nog niet zeker? Vraag het tijdens de installatie aan de Homies monteur, deze heeft altijd extra onderdelen bij zich. Hij kan ze dan meteen voor je installeren. Je kunt ook na de installatie contact opnemen met onze klantenservice. Wij sturen de bestelde onderdelen dan per post naar je op. Zodra je ze ontvangen hebt, bel je ons op. Wij begeleiden je dan telefonisch bij de installatie van je nieuwe onderdelen.

Is Homies ook te koop zonder abonnement?

Nee, het abonnement is een vast onderdeel van Homies. Het abonnement is wel maandelijks opzegbaar, het apparaat blijft gewoon van jou.

Waarom betaal ik maandelijks € 3,99 abonnementskosten?

Voor €3,99 zorgen wij ervoor dat jouw vrienden, familie, buren gewaarschuwd worden via WhatsApp als jouw alarm afgaat. We vertellen ze dan ook precies wat ze moeten doen. Met als resultaat dat in 90% van alle alarmen er binnen 3 minuten iemand voor jouw deur staat om poolshoogte te nemen. En de hulpdiensten in te schakelen als dat nodig is.

Wie installeert het Homies Alarm?

Onze Homies monteur installeert het alarm gratis bij je thuis. We plannen de installatie op een moment dat het jou uitkomt. Dit lukt bijna altijd binnen 2 weken.

Wat gebeurt er bij een alarmmelding?

Dan gaat een sirene af en stuurt Homies direct een appje naar jezelf, vrienden, familie en buren. Wie het dichtst bij is, kan kijken wat er aan de hand is en belt zo nodig 112. Vaak is al iemand binnen 3 minuten ter plekke. Alles weer oké? Een appje stelt iedereen gerust. De chatgroep wordt daarna gesloten. (De chatgroep wordt namelijk alleen geactiveerd als het Homies Alarm afgaat, in tegenstelling tot een gewone buurtpreventie app, die vaak voor andere zaken wordt gebruikt.)

Heeft het Homies Alarm ook een sirene?

Ja, als jouw alarm afgaat zal deze een hoge pieptoon laten horen. Dat waarschuwt iedereen in huis dat het alarm afgaat en schrikt eventuele inbrekers af. De sirene gaat meteen af als jouw alarm afgaat, nog vóórdat het Homies Alarm jouw alarmgroep waarschuwt. Je hebt bij vals alarm dus nog even de tijd om het alarm uit te zetten, vóór jouw familie, vrienden en buren een appje krijgen.

Wordt de politie of brandweer automatisch gewaarschuwd?

Nee, politie en brandweer komen pas in actie als een ooggetuige heeft bevestigd dat er nood is. Dat werkt zo bij elk alarmsysteem. Er moet dus eerst iemand ter plekke gekeken hebben. Daarom is het belangrijk dat buren in actie komen. Zij kunnen veel eerder ter plekke zijn dan bijvoorbeeld mensen van een beveiligingsbedrijf, die eerst in de auto moeten stappen.

Zitten er batterijen in het Homies Alarm?

Ja, de losse sensoren werken op standaard AA en 9V batterijen.

Moet ik betalen voor een alarmmelding?

Nee, alarmmeldingen en chatten via jouw Homies chatgroep zijn gratis.

Wie wordt er gewaarschuwd als bij mij thuis het alarm afgaat?

Mensen die je zelf hebt opgegeven (buren die je kent, familieleden, vrienden, collega’s) en de buren die het dichts bij je wonen. Daar kunnen ook behulpzame buren bij zitten die je niet persé persoonlijk hoeft te kennen, maar die wel graag een willen helpen bij calamiteiten, of buren die zelf ook een Homies Alarm bezitten.

Wat is de beste plek om het Homies Alarm op te hangen?

De monteur kiest de beste plek voor het Homies Alarm in overleg met de klant uit.

Kan het Homies Alarm meerdere ruimtes beveiligen?

Ja, het Homies Alarm bestaat uit meerdere sensoren die in verschillende ruimtes opgehangen kunnen worden.

Werkt Homies met loslopende huisdieren die alleen thuis blijven?

Ja, het Homies Alarm is huisdiervriendelijk.

Kunnen kinderen het Homies Alarm ook bedienen?

Het Homies Alarm wordt bediend met een smartphone of de afstandsbediening. Kinderen met een eigen smartphone of afstandsbediening kunnen het Homies Alarm bedienen als ze daarvoor toestemming hebben van hun ouders. Ook kunnen ouders het Homies alarm op afstand aan- en uitzetten.

Waarom heb ik een smartphone nodig?

Om jouw Homies Alarm goed te kunnen bedienen en beheren, heb je de Homies app nodig. In deze app kun het alarm aan- en uitzetten, beheren wie er gewaarschuwd moet worden als jouw alarm afgaat, en controleren of jouw alarm goed werkt.

Welke smartphones zijn geschikt?

De app is beschikbaar voor iPhones en Android telefoons met de volgende versies besturingsystemen: Android 4.4 en hoger, en iOS 9 en hoger (maar is nog niet geschikt voor iPhone 10).

Moet iedereen in mijn gezin de Homies app hebben?

Nee, dat is niet nodig, het alarm kan namelijk ook via WhatsApp en/of een afstandsbediening bediend worden.

Moet ik betalen voor de installatie-afspraak?

Nee, de installatie door de officiële Homies monteur is geheel gratis!

Hoe kan ik een installatie-afspraak maken?

Na je aanmelding neemt de Homies klantenservice contact met je op om de afspraak in te plannen.

Hoelang duurt het installeren?

De Homies monteur heeft het Homies Alarm in ongeveer een uur geïnstalleerd en gebruiksklaar gemaakt.

Binnen welke termijn vindt de installatie-afspraak plaats?

Dit is afhankelijk van je beschikbaarheid, maar in principe lukt dit vrijwel altijd binnen 2 weken na bestelling.

Hoelang heb ik garantie?

Je hebt 2 jaar volledige garantie op het Homies Alarm.

Kan ik het Homies Alarm meenemen als ik ga verhuizen?

Ja dat kan, maar laat het wel direct aan ons weten. Als jouw alarm afgaat, willen we iedereen die gewaarschuwd moet worden natuurlijk wel naar het juiste adres wijzen!

Ik ken mijn buren niet, kunnen jullie daar iets in betekenen?

Ja, wij kunnen je helpen bij het vinden van behulpzame buren, die een waarschuwing willen ontvangen op hun smartphone als bij jou thuis het Homies Alarm afgaat.

Wat kunnen buren en anderen doen als mijn alarm afgaat?

Als buren, vrienden of andere mensen in jouw alarmgroep een appje ontvangen nadat jouw alarm is afgegaan, kunnen ze poolshoogte nemen. Dat kan ook door bijvoorbeeld door het raam te kijken of van een afstandje. Bij brand of inbrekers kan men 112 of de brandweer bellen. We raden af om (bijvoorbeeld bij inbraak) zelf in te grijpen.

Waar kan ik de Homies app vinden?

Je vindt de link naar de app op homiesalarm.nl/app

Kan ik het Homies Alarm op afstand aan- en uitzetten?

Ja, dat kan heel eenvoudig via de Homies app op je smartphone.

Heeft het Homies Alarm een camera?

Nee. Vanwege de privacy van iedereen die in je huis woont, is het Homies Alarm niet uitgerust met camera's. In plaats daarvan heeft het Homes alarm allerlei slimme sensoren die inbraak en brand detecteren.

Worden er maandelijkse abonnementskosten in rekening gebracht?

Homies heeft verschillende aanbiedingen. Op onze website kun je het Homies Alarm kopen voor het eenmalige bedrag van € 249,-. Het alarm wordt hiervoor gratis bij jou thuis geinstalleerd door onze monteur. Je betaalt daarnaast maandelijks € 3,99 abonnementskosten. Dit is een maandelijks opzegbaar abonnement. Los daarvan lopen er meerdere aanbiedingen via woningcorporaties of andere organisaties. Afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn met de organisatie kunnen er maandelijkse servicekosten gerekend worden. Dit wordt duidelijk vermeld bij elke aanbieding.

Wordt er ook een alarmcentrale gewaarschuwd?

Nee, maar wel iedereen in jouw Homies chatgroep. Buren die vlakbij zijn kunnen immers meteen ter plekke kijken wat er aan de hand is en indien nodig 112 bellen. Een alarmcentrale moet eerst mensen op pad sturen, waardoor kostbare tijd verloren kan gaan. En bij een mogelijke inbraak of brand telt elke seconde.

Hoe kan ik mijn buren uitnodigen?

Onderaan deze pagina vind je deelknoppen waarmee je onze site makkelijk op Facebook, Twitter, WhatsApp en email. Als jij Homies hebt besteld, krijg je daarna een persoonlijke link per email om naar je buren toe sturen. Als zij Homies via deze link bestellen, krijgen zij 10 euro korting én storten wij 10 euro terug op jouw rekening als bedankje!

Wanneer ontvang ik de 10 euro terug voor iemand die via mijn link Homies-klant is geworden?

Het bedrag maken wij binnen 6 weken na de installatie van het product bij de door jou aangedragen klant naar je over. Wij storten het bedrag op het bij ons bekende bankrekeningnummer.

Hoe gaat Homies met mijn (persoons) gegevens om?

Homies is heel zorgvuldig met je (persoons) gegevens. Op onze site vind je ons privacy beleid, hier kun je precies zien hoe we met je gegevens omgaan.

Kan ik het Homies Alarm ook kopen als er nog geen andere mensen in mijn buurt meedoen?

Ja dat kan. Je kunt vervolgens zelf de telefoonnummers toevoegen van vrienden, familie en buren die je wil laten waarschuwen als jouw alarm afgaat. Daarnaast kunnen ook mensen die zelf geen Homies Alarm in huis hebben, lid worden van de buurtkring. Dat betekent dat ze willen helpen als het alarm van iemand anders uit de buurt afgaat. Jij kunt bij de installatie van jouw Homies Alarm aangeven of je wil dat deze buren gewaarschuwd wordt als jouw alarm afgaat.

Moeten mijn hulpcontacten ook de Homies app downloaden?

Nee, de mensen in jouw alarmgroep worden gewaarschuwd in een groepsapp. Daarvoor is het wel belangrijk dat ze WhatsApp op hun telefoon hebben. De Homies app hebben ze hiervoor niet nodig.

Moet ik het Homies Alarm zelf installeren?

Nee, dat doet de Homies monteur, gratis!

Hoe kan ik een installatie-afspraak maken?

Na je aanmelding neemt de Homies klantenservice contact met je op om de afspraak in te plannen.

Hoe kan ik mijn Homies abonnement opzeggen?

Je kunt je Homies abonnement elke maand opzeggen. Je zit er dus nooit aan vast! Opzeggen kan door een email te sturen naar info@homiesalarm.nl. Als je dit vóór de laatste werkdag van de maand doet, stoppen wij je abonnement voor de volgende maand. Voorbeeld: Als je op donderdag 29 november mailt, zorgen wij dat je abonnement op 1 december is gestopt. Je betaalt dan geen maandelijkse kosten meer. De apparatuur blijft van jou.

Hoeveel kost het Homies Alarm Pakket precies?

Homies heeft verschillende aanbiedingen. Op onze website kun je het Homies Alarm kopen voor het eenmalige bedrag van € 249,-. Het alarm wordt hiervoor gratis bij jou thuis geinstalleerd door onze monteur. Je betaalt daarnaast maandelijks € 3,99 abonnementskosten. Dit is een maandelijks opzegbaar abonnement. Los daarvan lopen er meerdere aanbiedingen via woningcorporaties of andere organisaties. Afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn met de organisatie kunnen er maandelijkse servicekosten gerekend worden. Dit wordt duidelijk vermeld bij elke aanbieding.